Slaapkamermetamorfose

  • Geplaatst op
  • Door Sandra en Marlies
  • Geplaatst in Interieur
  • 0
Slaapkamermetamorfose

Deze slaapkamer was onlangs gewit en had een nieuwe laminaatvloer gekregen. Dat wel. Maar verder was het echt een ratjetoe waar al jaren niets aan was gedaan. Tijd voor een metamorfose! Want ook al lig je er het grootste gedeelte van je tijd met je ogen dicht, in een mooie, evenwichtig ingerichte slaapkamer kom je veel beter tot rust!

Zoals gezegd, waren de vloer en het likje witte verf net nieuw. Dus dat moest zo blijven. Een ook het bed en de gebroken witte gordijnen moesten in het nieuwe plan komen. Verder mocht alles op de schop. En dat ging

het ook! In de redelijk kleine tweepersoonslaapkamer, die gelukkig is uitgerust met een enorme kledingkast achter de schuifwand, is een andere indeling niet mogelijk. Dus het bed blijft op dezelfde plek staan.

De witte basis combineren we met verschillende grijstinten en houten elementen. Omdat het bed niet vervangen mocht worden, maar van zichzelf weinig uitstraling heeft, kiezen we ervoor de achterwand te beplakken met decoratief zelfklevend hout van Karwei. Zo lijkt het net alsof het bed ineens een hoofdeinde heeft. Over deze simpele klus met groots resultaat schreven we eerder in dit blog! Wil je ook met het plakhout aan de slag, doe dan je voordeel met onze ervaringen en tips! 

Verder springt het grafische behangetje lekker in het oog. Met een verder rustige en tijdloze styling, hebben we lekker uitgepakt op de schuifwanden van de grote kledingkast. De kleuren van behang

Triangles
 van Kleurmijninterieur.nl passen goed bij de kamer en het grafische patroon is helemaal hip. Wanneer het uit de mode raakt, is het behang snel weer vervangen.

Veel nachtkastjes worden als set gekocht. Maar je geeft je slaapkamer een veel speelser effect en een meer huiselijke sfeer door aan de linker- en rechterzijde van het bed iets anders te plaatsen. Wij kiezen aan de ene
kant voor een mooie houten ladder van Moodadventures met een klein krukje en aan de andere kant voor het nachtkastje van Wonenmetlef.nl Bureaulampjes doen het tegenwoordig ook heel goed als leeslampje
bij je bed.
Wij kiezen voor deze stoere van Loods 5. De woonketting met knijpers en mooie kaarten en printjes, maken de kopse kant van de slaapkamer af.

Op welke slaapkamer staat hij niet? De stoel met de bult kleren? Je herkent hem vast wel. Wij vervangen het simpele klapstoeltje door een wel heel bijzonder soort dressboy: twee halve stoelen aan de wand! Wil jij ook zo'n bijzondere blikvanger? Lees dan hier hoe je dat zelf voor elkaar kunt
krijgen! Boven de stoelen hangen drie kruishaken van HK Living. Wat zijn ze leuk! En wat zijn ze <peeeeep> om op te hangen! Helaas voldeed de constructie (onder andere slecht schroefdraad) niet aan de verwachtingen van dit verder mooie merk.

Op het bed ligt een simpele dekbedovertrekhoes van Kwantum, die helaas niet meer verkrijgbaar is. Een plaid van Ikea en een paar extra kussens zorgen ervoor dat het vanaf nu wel héél moeilijk opstaan wordt!

Shoppinglist:

Behang Triangles van Voca, Kleurmijninterieur.nl
Decoratief zelfklevend hout, Karwei.
Nachtkastje Max, Wonenmetlef.nl
Bureaulamp Persei, Loods 5. 
Houten ladder naturel, Moodadventures.
Plaid, Ikea.
Het andere plaid is uit een oude collectie van H&M Home.
Mand, Ikea.
Kruishaken van HK Living, te koop bij onder andere Villa Jipp.
Gebreid kussen ecru, Wonen voor jou.
Klein wit kussen met sterretjes, Wonen voor jou.
Het kleine krukje en het dekbedovertrek zijn van Kwantum maar helaas niet meer te verkrijgen.
Woonketting met knijpers is van Homelovv. Op dit moment verkopen ze deze maat niet, maar je ziet er genoeg

leuke alternatieven. Drie kaarten zijn van Jotts en koop je onder andere bij ByZenz. Eentje, Ik vind je lief, is onderdeel van onze gratis printable en die doe je jezelf hier eenvoudig cadeau!
Oh ja, die leuke handgemaakte tas is van het Franse SOben.

Lig jij zelfs met je ogen dicht niet lekker in je slaapkamer? Maar weet je niet precies hoe je zo'n metamorfose moet aanpakken? Dan kunnen wij je helpen! Informeer vrijblijvend naar ons stijladvies op maat!


Foto's:

1. In een mooie, evenwichtige slaapkamer kom je veel beter tot rust. (Foto: Wonen voor jou)

2, 3, 4, 5. De slaapkamer vóór de metamorfose. Het was een ratjetoe aan kleuren en stijlen waar al jaren niets aan was gedaan. (Foto's: Wonen voor jou)

6. Op de kledingkast pakken we uit met een opvallend grafisch behang. (Foto: Wonen voor jou)

7. Door voor een ladder en krukje te kiezen, in plaats van het standaard nachtkastje, geef je de slaapkamer een veel huiselijker sfeer. (Foto: Wonen voor jou)

8. Het lockerkastje en bureaulampje geven de slaapkamer een stoere uitstraling. (Foto: Wonen voor jou)

9. Deze bijzondere dress-boy werd gemaakt van twee door midden gezaagde stoelen. (Foto: Wonen voor jou)

10. De woonketting met kaarten maakt de slaapkamer af. (Foto: Wonen voor jou) 

11, 12, 13, 14. De slaapkamer ná de metamorfose, vanuit dezelfde hoeken gezien. (Foto: Wonen voor jou) 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »