Sfeervolle jongenskamer

Sfeervolle jongenskamer

Speciaal voor onze jongenskamermaand willen we extra veel inspiratie en ideeën geven om een mooie sfeervolle jongenskamer te creëren. In ons vorige blog deelden we dit moodboard voor een opgeruimde jongenskamer. Dit keer doen we dat door een kijkje te nemen bij blogger Susanne van Frivole. We laten zien hoe zij heel stijlvol en origineel een prachtige kamer voor haar zoon Pepijn inrichtte. 

 

Wat deze kamer zo warm en knus maakt, terwijl er heel subtiel met kleur is omgegaan, is dat bijna alles van hout is. Inclusief de muur en plafond met balken. Super natuurlijk als je dit al hebt in je huis, maar de meeste  huizen zullen niet over deze prachtige kenmerken beschikken. Om wel zo'n effect te creëren kan je er ook voor kiezen een wand te bekleden met hout. Kijk ook eens op ons blog over plakhout voor een makkelijke en snelle oplossing. Ook zijn er tegenwoordig hele mooie houtbehangetjes te vinden.

 

Doordat al het hout wit is geschilderd, heeft de kamer een hele frisse uitstraling. Op één wand is gekozen voor een hip wybertjes- of harlequinbehang. Doordat het kleurverschil van de print niet te groot is, wordt dit patroon absoluut niet te druk. Aan de wand hangt een rij vakkenkastjes waar al zijn mooiste spulletjes in getoond kunnen worden.

 

De kamer is heel rustig ingericht, maar bevat toch voldoende sfeer om er een super leuke jongenskamer van te maken. Dit komt vooral door het gebruik van prachtige details op de juiste plekken. Ook komt dit omdat het thema natuur ook veel wordt herhaald. Kijk bijvoorbeeld naar die prachtige boomstam als nachtkastjes, de takken boven en naast het bed, de poster van het insect en de houten vogelhuisjes aan de muur.

 

De grote trainrails dwars door de hele kamer heen lijkt me de droom van elke jongen en geeft vast uren speelplezier. Zelf dacht ik wel gelijk: 'Dat is lastig met stofzuigen!', maar dacht toen ook al snel dat dat natuurlijk een mooie gelegenheid is om de baan even op te breken zodat je zoon weer een prachtige baan kan leggen met een heel nieuw parcours.

 

De fijne Belgische site Wolf en Wolkje gebruikte deze prachtige kamer ook al voor hun eigen mini woonboek en maakte een aantal van deze prachtige foto’s. Kijk voor meer kinderkamerinspiratie ook eens op hun mooie blog, daar komen de mooiste kamertjes voorbij.

 

Hopelijk hebben jullie voor de jongenskamer weer een hoop nieuwe ideeën op gedaan. En wil je ook een nieuwe kamer voor je kleintje maar kom je er niet uit? Wij helpen je graag met stijladvies op maat.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »