Puike paas-printable

Puike paas-printable

Het is weer bijna Pasen! Hoewel ik niet christelijk ben, heb ik toch wel iets met deze feestdag. Ik vier dan niet de opstanding van Jezus uit de dood (tja, ik zeg het er maar even bij, omdat eeeuh... nou ja, ik vind dat je dat toch wel op z'n minst hoort te weten). Ik vier het ontwaken van de natuur. Want jeeminee (oeps daar gaan m'n zojuist verkregen christelijke credits) wat word ik dáár vrolijk van! Pasen is voor mij het begin van de lente en al de kriebels die daarbij komen kijken!
Het zit bij mij een beetje ingewikkeld. Paashazen kunnen wat mij betreft niet (want commercieel gedoe dat erg ver van Pasen af staat) maar paaseieren weer wel (want een ei symboliseert zo mooi nieuw leven). Snap je 'm nog?
Anyway, voor onze paas-printable maakten we dus eieren. Met heel veel leuke verschillende patroontjes. Waarmee je heel veel leuke verschillende dingen kunt doen! De printable is zwart-wit waardoor je alle kanten op kan. Je kunt ze natuurlijk gewoon zo laten, en daarmee helemaal de trend volgen, of een leuk kleurtje kiezen dat mooi in je interieur past. 
Kleur de eitjes (deels) in, knip ze uit en hang ze in een mooie paastak. Omdat de achterkant natuurlijk wit is, kun je twee eitjes tegen elkaar plakken. Ook leuk is om de eieren op een gekleurd vel te plakken en uit te knippen. Dan heb je aan de ene kant het drukke patroontje en aan de andere kant de effen kleur.

Geen zin om zelf te kleuren? Ik merkte aan mijn dochter dat ze niet kon wachten om de vrolijke printjes van een kleurtje te voorzien! Onze printable is dus ook een puike kleurplaat! En als je de kinderen laat kleuren binnen één kleurrange, zoals wij deden met blauw, groen, turqoise en mint, dan vormen de eieren toch een mooi geheel en staat dat prachtig op de paastafel.
Plak ook nog een eitje op de servetringen om het paasontbijt helemaal af te maken. Heb je net als wij geen servetringen? Geen nood, een stukje gekleurd papier is ook prima!

Wil je je er lekker makkelijk van af brengen? Knip de eitjes dan uit en strooi ze over tafel. Ze zijn zo leuk! Veel meer hebben ze niet nodig!

Fijne Pasen!

Download hier onze paas-printable!


Foto's: Wonen voor jou

Reacties

 1. Sandra | Wonen voor jou Sandra | Wonen voor jou

  Beste Allemaal,
  Omdat onze printable een paar jaar later nog steeds erg gewild is, heb ik het makkerlijker gemaakt om 'm te downloaden. Je hoeft 'm niet meer te 'betalen' met een tweet. Klik gewoon op de link onderaan het blog en download de pdf! Veel plezier ervan!

 2. Claes Yvette Claes Yvette

  Geachte
  Zou het mogelijk zijn om mij de eitjes om te kleuren ook door te mailen.
  Ik vind ze mooi en ga ze zeker gebruiken als decoratie.
  Groeten uit Tessenderlo.
  Yvette
  Hartelijk dank voor de moeite

 3. Hedy Hedy

  De button om te printen is er helaas niet, ik lees dat de printables misschien gemaild kunnen worden?
  Mijn kinderen en ik zouden er erg blij mee zijn :-)
  Hartelijke groet!

 4. Sandra | Wonen voor jou Sandra | Wonen voor jou

  Beste Naomi,
  Vervelend dat het bij jou niet werkte! Ik heb de printable zojuist aan je gemaild. Veel plezier ervan.

 5. Sandra | Wonen voor jou Sandra | Wonen voor jou

  Carola heeft de printable inmiddels ontvangen via mail en hij is goed gebruikt! Heel leuk om je foto's op IG te ontvangen, Carola!

 6. Carola Bijveld Carola Bijveld

  Helaas heb ik geen twitter, google+ of twitter... Helaas is ' pay with a tweet niet mogelijk via instagram ... ?!?! Graag wil ik deze uitprinten, uitknippen en inkleuren met mijn cliënten op mijn werk.

 7. Marlies | Wonen voor jou Marlies | Wonen voor jou

  Hoi Pieter,
  Wat vervelend dat je de printable niet te zien krijgt, kan nu niet echt zien waar het mis gaat. Ik zal de printable naar je mailen! :-)

 8. Sandra | Wonen voor jou Sandra | Wonen voor jou

  Hai Lara,
  Om de printable te verkrijgen, moet je op de blauwe knop 'Pay with a tweet' klikken. Dan kun je kiezen om het blog te delen op Facebook, Twitter of Google+. Als je dat via die knop doet, krijg je daarna het bestand te zien en kun je dat printen. Als je op de blauwe knop klikt, wijst het zich vanzelf.
  Veel plezier en laat je ons zien wat voor moois je hebt gemaakt?

 9. lara lara

  Erg leuk! Ik heb deze link gedeeld, zou graag de printable versie willen krijgen/ zien. Maar waar kan ik deze vinden?

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »