Prinsessenschoentjes. Mét hakjes.

 • Geplaatst op
 • Door Sandra
 • Geplaatst in Over ons
 • 4
Prinsessenschoentjes. Mét hakjes.

Mijn meisje is vijf. Dit weekend geworden. Van tevoren had ik niet gedacht dat dit een enorme mijlpaal zou zijn. Ze zat tenslotte al op school. Wat kon ons nog gebeuren?


Kleine denkfout.


Want als je vijf wordt, vier je over het algemeen je eerste kinderfeestje. En mag je voor het eerst trakteren op school en de klassen rond. Big deal! Zo bleek.


Maanden wordt er gewikt en gewogen. Wie mogen er op haar feestje komen? Tegen haar beste vriendje vertelt ze ronduit dat hij de shortcut van vijf gasten niet heeft gehaald. “Robert, het wordt een meidenfeestje. Dat snap je wel, toch?”  Robert knikt gedwee van ja. Ik slik even en probeer haar die avond weer een lesje sociale vorming bij te brengen.
Verlanglijstjes worden opgesteld, uitnodigingen geschreven, traktaties gemaakt. Gelukkig denkt ze over de invulling van het feestje heel gemakkelijk. Wat gaan we doen? Stoelendans op K3!
Van één van haar vriendinnetjes krijgt ze haar mooiste cadeau ooit. Prinsessenschoentjes. Mét hakjes. Vrouwen kunnen heel blij worden van nieuwe schoenen, dat is bekend, maar ik heb nog nooit een meisje zó verliefd zien kijken naar haar nieuwe schoeisel.


Na alle feestelijkheden moeten ze natuurlijk direct aan. Met het tule prinsessenrokje erboven. In haar eentje danst ze op de muziek die pappa heeft opgezet. De vlecht waarop ik zo mijn best heb gedaan, heeft ze uit haar haar getrokken. Ze wappert met haar coupe stro. Tegen wil en dank haar lievelingskapsel.


Als ik mijn ogen een beetje dichtknijp en door mijn wimpers kijk, zie ik haar Hello-Kitty-onderbroek niet meer door het tule schijnen. Haar kleine lijfje imiteert volwassen bewegingen. Haar lange, dunnen benen krijgen meer vorm door de hakken die ze draagt.


Ineens weet ik hoe ze er uit zal zien als ze zestien is.
Ik slik m’n tranen weg. Het gaat allemaal zo snel...


Dan zwikt ze door haar enkels. Op hakken dansen, is toch een hele kunst! We kijken elkaar even geschrokken aan. En dan breekt haar heerlijke kleuterlach door.


Fien, je blijft maar een jaartje vijf, maar voor altijd m’n kleine meisje.Foto's:

1) Fien is vijf! De witte letter banner is een limited edition van A Little Lovely Company. De tassels komen uit het handige diy-pakketje van Xenos en de hartjesslinger maakte ik zelf. Fien haar shirt maakte ik ook zelf, dat is inmiddels een verjaardagstraditie. Dit keer grijze letters en roze strikjes van flexfolie van Mamarieke. Het konijnenrokje komt bij H&M vandaan. (Foto: Wonen voor jou)

2) Door het pikante tule en haar hoge hakken, weet ik ineens hoe ze er uit zal zien als ze zestien is. En dan maar hopen dat ze dan niet ook haar tong nog uit steekt! ;-) (Foto: Wonen voor jou)

3) Hieperdepiep voor m'n kleine meisje. (Oh ja, de eerste jaren sloofde ik me enorm uit voor prachtige verjaardagstaarten. En ik houd niet eens van bakken! Maar ze wil nu alleen nog maar de aarbeientaart van Hema voor haar verjaardag. Top! Maar ik wil hem natuurlijk wel even leuk versieren met de letters van haar naam, bijpassende kaarsjes en een mooie caketopper natuurlijk, hahaha.) (Foto: Wonen voor jou)

 

Reacties

 1. Sandra | Wonen voor jou Sandra | Wonen voor jou

  Hai Eefje,
  Ja dat mag! ;-) Er zit behang op de muur. Van Karwei. Met een beetje structuur. Ik denk dat het deze is: Superfresco Easy vliesbehang structuur antraciet (dessin 30-444)

 2. Sandra | Wonen voor jou Sandra | Wonen voor jou

  Dankjewel Leonie! Haha, ja. Ik hoorde van de moeder van Robert dat de jongens zich niet zo sappel maken. De meisjes daarentegen.... Poeh, ik ben blij dat de storm weer een beetje is gaan liggen. ;-)

 3. Leonie Leonie

  Mooie foto's! En leuk stukje... Dat staat mij dus nog allemaal te wachten (dan eerst in de jongensversie).

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »