Pinterest, waarom zou je?

Pinterest, waarom zou je?

Je hebt een account op Facebook en je Twittert soms wel eens wat. Je gebruikt filtertjes van Instagram om je foto’s op te leuken en natuurlijk staat je CV op LinkedIn. Maarreh... Pinterest?? Daar begin je niet aan. Waarom zou je ook?!?


Omdat Pinterest het leukste social-mediakanaal is. Daarom!


Pinterest werd opgericht in maart 2010 en heeft inmiddels wereldwijd meer dan 70 miljoen gebruikers. 80 Procent daarvan is vrouw.


Pinterest is een digitaal prikbord waar je plaatjes op kunt verzamelen, ordenen en delen. Als je iets
op internet ziet wat je wilt bewaren, kun je dat pinnen op een bord. De pin brengt je altijd terug naar de oorspronkelijke site. Je hoeft dus niet meer te zoeken naar waar je die leuke laarsjes had gezien, of dat recept voor die ovenschotel met aubergine. Je ordent de pins op je verschillende borden. Eentje voor je verlanglijstje met schoenen. Eentje voor de recepten die je wil gaan proberen. Enzovoorts.


Je kunt geheime borden aanmaken – handig als je bijvoorbeeld je bruiloft aan het organiseren bent en niet iedereen je favoriete taart en jurk hoeft te zien – of groepsborden om samen met je vriendinnen ideeën te delen over jullie volgende citytrip.
Leuke borden kun je volgen. De pins hierop verschijnen op je startpagina. Pins van anderen, kun je repinnen. En je kunt op elkaars pins reageren, hoewel dat in verhouding niet zoveel gebeurt.


Klinkt goed toch? Nog een beetje aanmoediging nodig?


Word je gek van al die selfie’s op Facebook? Op minder dan 20 procent van de pins staat een gezicht!
Een plaatje zegt meer dan duizend woorden, en natuurlijk tig keer meer dan die 140 tekens op Twitter.
En ook al is het overgrote merendeel vrouw, trots gedeelde foto’s van volgeplaste potjes heb ik op Pinterest nog niet gezien. (En op andere social media dus wel ja. Inderdaad.)


Zo’n twee jaar geleden ben ik gaan pinnen. (Het werkwoord is trouwens ook veel makkelijker dan facebooken of instagrammen.) Toen ik zwanger was, pinde ik voor de babykamer. Ik wist niet of we een jongen of meisje zouden krijgen, dus pinde ik de jongens- en meisjesspullen voor later. Die leuke poster voor m’n kleine meisje had ik met mijn zwangerschapsdementie anders nooit teruggevonden. Momenteel ben ik aan
het overwegen om m’n haar zo’n 30 centimeter korter te knippen – wees gerust, geen ik-heb-twee-kinderen-gebaard-dus-ik-neem-nu-maar-een-stekelcoup. Dus ik pin kapsels. Die kan ik straks aan de kapper laten zien.


Mijn eigen borden zijn een beetje een rommeltje en niet zo leuk om te volgen. (Hoewel deze traktatie, die ik maakte naar een idee van Pinterest, een hit is.) Maar de borden van Wonen voor jou natuurlijk wel! We geven uiteraard inspiratie voor je interieur en de kamer van je kleintje. Maar we hebben ook borden met mode, accessoires en stoere, maar knuffelbare kleding voor je kids. We geven doe-het-zelfideetjes, pinnen prachtige illustraties en citaten waar je blij van wordt. Zien we je daar?


Oh, en word je een beetje onwel tijdens je verkenning op Pinterest? Ga dan op consult bij #PinDoctor. Zij houdt elke donderdagochtend van 9.30 tot 10.30 uur gratis spreekuur. Op Twitter. Dat dan weer wel.


Reacties

  1. Leonie Leonie

    Ik vind pinterest LEUK.... Maar moet me er eens echt in verdiepen.
    Thanks voor de tips ;)
    Xx

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »