'Nieuwe' keuken

'Nieuwe' keuken

Jippie! We hebben eindelijk een nieuwe keuken! Nou ja... nieuw... We hebben 'm al laten plaatsen toen we in dit huis kwamen wonen, zo'n acht jaar geleden. We kozen toen voor een gedeeltelijk groene, gelakte achterwand. Dat was ik zó zat! Maar de witte keuken is nog prima en heerlijk tijdloos. We hebben de boel gewit, grijze tegeltjes uitgezocht en gelijk ook maar een nieuw vensterbankje geplaatst.
Omdat de keuken helemaal wit is, zelfs het blad, koos ik voor het contrast in de achterwand. De keuken is strak en glad en daarom de tegeltjes niet. Deze donkere keramische tegels van 10 x 10 cm hebben een beetje rustiek uiterlijk. 

En dat kwam stiekem ook wel gunstig uit bij het tegelzetten! Dat heb ik namelijk - met hulp van m'n liefste vader - zelf gedaan! Ik heb in een voorgaande baan een aantal jaren als redacteur voor een vakblad over tegels gewerkt. En er over schrijven is natuurlijk bíjna hetzelfde als ze zetten. NOT!
Maar goed, wie niet waagt... En samen met pappa durfde ik het wel aan. Uit mijn tijd bij het tegelblad had ik wel goed begrepen dat grote tegels vele malen moeilijker zetten zijn dan kleintjes. Lucky me dus.  
M'n vader deed het slijpwerk en ik zette de tegels. Leuk dat ik het vond! Het is gewoon een kwestie van netjes werken. En je ziet zo fijn snel resultaat. Stiekem best een beetje trots op! Natuurlijk, oude relaties uit mijn journalistieke verleden zien vast wat rare profileringen. En laat ze ook maar niet weten dat deze tegels gewoon bij de bouwgigant vandaan komen. Maar ik ben helemaal blij met het resultaat.

Ik combineer het wit en grijs graag met hout. Dat maakt het geheel wat warmer. De verschillende printjes in zwart-wit maken de keukenstyling af. (Woodpixel ooh la la vind je in onze shop. De kommetjes versierde ik zelf met porseleinstift.)
Hoewel? Af?
Ik zie de keuken nu als een neutraal canvas waar je nog heel veel kanten mee op kunt. Wil ik in de toekomst weer snel even wat anders (eerst even manlief bewerken natuurlijk) dan kun je aan een keuken in basiskleuren gemakkelijk een tintje toevoegen.

Vergrijsd groen...
Okergeel misschien?
Of euhh... oud roze...

Foto's:

1,2,3,4,5,6. Heel blij met m'n 'nieuwe' keuken. (Foto's: Wonen voor jou)

Reacties

 1. Birgit Birgit

  Wat een goed idee en wat mooi is de keuken geworden! ZO zie je maar dat je met een kleine verandering een groot effect kan bewerkstelligen. Wij hebben dat laatst ook gedaan, maar dan met glas. Onze oude keuken voorzien van een glazen achterwand van keukenglas.nl. Voila, helemaal nieuwe look en uitstraling voor onze oude keuken! Superblij mee!

 2. Pim Pim

  Mooie keuken is het geworden, leuk om te zien. Denk ook bij het verbouwen van de keuken aan het feit dat er veel afval vrij komt. We hebben hier tips voor het huren van een container als je je oude keuken gaat slopen: http://www.afvalcontainer.nl/keuken-verbouwen-container-huren/

 3. Sandra | Wonen voor jou Sandra | Wonen voor jou

  Dankjewel Maike. Ja ik was ook van plan om foto's van daarvoor te maken, maar toen had Ralph al de halve wand ineens wit geschilderd haha. Anyway, het was echt niet mooi meer. Achter het fornuis een lelijke groene wand. Gelukkig is-ie weg!

 4. Maike Maike

  Mooi geworden Sandra, en dat tegelen gaat je dus prima af! Ik weet alleen niet hoe het eerst was, een foto van hiervoor was ook leuk geweest!

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »