Net echt!

 • Geplaatst op
 • Door Sandra
 • Geplaatst in Over ons
 • 6
Net echt!

“Net echt!”, roepen we verrukt als we onze opgeknapte vintage meubeltjes bezegelen met een stempel van Wonen voor jou. Net echt, vinden we onze linkjes die ‘ineens’ niet meer doorsneeblauw zijn maar onze-huisstijlgroen. Net echt, die mooie stickers waarmee we onze cadeautjes straks gaan versieren.
 

We stellen hoge eisen aan onze producten en gaan echt niet over een nacht ijs. Toch hebben we bij elk resultaat, dat overigens altijd langer op zich laat wachten dan van tevoren ingeschat, het gevoel winkeltje te spelen. We zijn nog niet open maar het wordt echt steeds echter.
 

We zijn creatief en hebben gevoel voor stijl. We weten van heel veel dingen een boel of een beetje, maar hebben van evenzoveel zaken geen kaas gegeten of pakken de dingen soms wat a-typisch aan.
 

Patrick van softwareleverancier Seoshop stond op de Webwinkel Vakdagen al klaar achter zijn computer toen hij ons vroeg naar ons ontwerp. Maar toen we dat op grote schetsvellen uit onze tas haalden, keek hij ons zeer meewarig aan. Of we ook bedacht hadden hoe we die pennenstreken op het beeldscherm zouden krijgen?? Tuurlijk Patrick! Daar huren we iemand voor in. We zijn misschien ‘old-school’ op dat gebied, maar niet koek-koek.
 

Bij de aankoop van onze domeinnaam waren we bang dat we achter het net zouden vissen en gebruikten in alle haast de enige creditcard die op dat moment voorhanden was. Die van m’n vader. Zonder dat hij het wist. Prompt werd hij gebeld door zijn bank die hem vroeg naar de wat vreemde transactie. Accuut liet hij de hele boel blokkeren. Balen voor paps en balen voor ons. Want de domeinnaam was nu van de markt, maar nog niet in ons bezit. Het akkefietje kostte ons zeker twee weken.
 

Toen de domeinnaam aan de software gekoppeld moest worden, liepen we ook tegen wat problemen aan. Welke kan ik hier niet vertellen. Zo weinig snap ik er van. Gelukkig kwam goede vriend Radboud te hulp en wist hij te vertellen dat we onze domeinnaam in de Arabische Emiraten hadden geregistreerd. Dat de bank mijn vader had gebeld, was dus niet zo gek.
 

We boffen met zoveel fijne vrienden en familie die net even andere dingen weten of kunnen dan wij. Ik zal nooit tijdens de Oscar-uitreikingen naar voren worden geroepen, maar ik zit hier in m’n mooiste jurk achter de computer en wil graag van de gelegenheid gebruik maken om, heel saai maar zonder briefje, wat mensen te bedanken:


Vader Jos schiet bij elk technisch probleempje op ons atelier te hulp en stelt samen met mijn moeder z’n halve woning beschikbaar voor ons bedrijf. En tja, zijn credit card léék ook heel handig.
Dinnetje Imke van Studio ImVorm ontwierp ons logo en de webshop. Prachtwerk volgens ons!
Jaap van Webdinge vertaalde dat in technische zin en zorgde onder meer voor die prachtige groene linkjes. We kennen Jaap niet, maar door de telefoon klinkt het alsof je prima met hem een gezellig biertje kunt drinken.
Broer Erik is fotograaf en voorziet ons van lichttent, statief en kritiek ten behoeve van de fotografie. Vriendin Defny is boekhouder en houdt – halleluja – de cijfers bij.
Zwager Pascal werkt bij Klomp-Reproka en verzorgt ons drukwerk. Briefpapier, enveloppen en visitekaartjes zijn in de maak. Kunnen we straks ook kantoortje spelen.


Wie ik mis, zijn mijn oud-collega’s op de redactie. Na acht jaar bouwjournalistiek is bloggen echt wel even andere koek. Met hen had ik hierover kunnen sparren en ze hadden vast wat te kommaneuken gehad op dit stukkie. 

Ik heb inmiddels een aantal blogs geschreven, maar ze waren niet geschikt om het spits af te bijten terwijl onze winkel nog niet draait. Of deze dat wel is, is nu aan de lezer. (Reacties vind ik leuk! En stiekem een beetje spannend) Wat mij betreft is bloggen net pannenkoeken bakken. De eerste is wat bleekjes, maar ik ben van plan een hele mooie stapel te maken. Schuiven jullie aan?Helaas heb je voor een webwinkel geen kassa nodig. Gelukkig kan ik altijd die van m’n peuter lenen. Net echt. Overigens komt deze kassa uit de leukste stenen speelgoedwinkel in Amersfoort: Tomte Tummetot.
(Foto: Wonen voor jou)

 

Reacties

 1. Marlous Marlous

  Wauw, Sandra! Gaaf om te zien waar jullie nu mee bezig zijn. Heel veel succes, inspiratie en vooral veel plezier! Groetjes uit B'veld. (enne, over de komma's geen opmerkingen hoor haha)

 2. Hanneke Hanneke

  Leuk om te lezen! Ik zit klaar voor je volgende blog en natuurlijk voor jullie winkel..... Maar dan vanaf de bank.

 3. Leonie Leonie

  Leuk eerste stuk geschreven hoor!! Zo blijf ik ook een beetje bij... Al die ontwikkelingen. Leuk hoor!!
  Hoop dat het een groot succes wordt! Liefs vanuit Parijs!

 4. Sandra | Wonen voor jou Sandra | Wonen voor jou

  Komt goed, Berbie! Als de winkel straks open is, verschijnt er elke zaterdag een blog ter inspiratie, informatie en hopelijk ook vermaak.

 5. Berbie Berbie

  Ik wens jullie veel succes!! Maar hoop ook dat je genoeg tijd over houd voor de blog want dat leest heerlijk weg!!

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »