Mini DIY met ons kurk

Mini DIY met ons kurk

Snij onze ruitjes doormidden en je hebt... Tadaa... driehoekjes! Voor de kamer van Ella varieerde ik met ons zelfklevend kurk en maakte een prikbord in een nieuwe vorm. In dit blog geef ik je alle ins en outs.

Niets mis met onze ruitjes van zelfklevend kurk natuurlijk, maar ik besloot ze door midden te snijden met een stanley-mes om eens een ander patroontje op de wand te proberen. Behalve één, of zoals in mijn geval: bijna drie, setjes kurk heb je dus een lineaal, een scherp stanley-mes en een ondergrond om op te snijden nodig. Ik gebruikte een reststuk laminaat. Dat stond alleen niet zo leuk op de foto, dus die zie je niet. Het oog wil ten slotte ook wat hè? 

 

DIY prikbord

 

Ik halveerde de ruitjes en plakte ze op de wand boven het bureautje van Ella. Ze is net vijf geworden en zij en ik vonden dat haar oude kamertje wel toe was aan een restyling. M'n lief sputterde een beetje tegen, aangezien hij het oude - best prijzige - behang nog mooi vond. Maar omdat het twee tegen één was (in dit geval besloot ik dat de mening van een vijfjarige er zeker ook toe doet!) gaven Ella en ik onze veranderdrang ruim baan.

 

Kinderkamer Prikbord driehoekjes van kurk

 

De wand met het behang hebben we ooit geëgaliseerd, maar de andere wanden van Ella haar kamer hebben nog zo'n vervelende structuur waar normaliter niet veel mee te beginnen is. Gelukkig kan ons zelfklevend kurk daar prima op. Ideale wanddecoratie wat dat betreft! En nadat ik ook een prikbord in de huiskamer had gemaakt riep Ella verrukt: "Dát wil ik dus ook boven mijn bureautje!"

 

Sandra plakt kurk op de wand

 

Over het patroon moesten we nog even bakkeleien. Ze wilde dat ik er een dier mee maakte. Euh ja, kan ook, maar dat wilde ík dus niet. Gelukkig vindt ze vooral de losse driehoekjes naar boven toe heel mooi geworden! "Hé mamma, ik heb confetti kurk!"

 

Meisjeskamer bureau prikbord

 

Ik versierde het prikbord met speldjes, knijpers en leuke kaartjesDit hoekje van de kamer is af. (Hoewel... ik denk dat haar bureaustoeltje nog een ander kleurtje moet!) Voor haar verjaardag is Ella ook goed verwend met leuke spulletjes voor haar nieuwe kamer. We zijn nog in afwachting van nieuwe gordijnen en ook boven haar bed wil ik nog wat leuke accessoires hangen. Als het helemaal klaar is, laten we op dit blog haar hele kamertje zien!

 

Heb je nog vragen over ons zelfklevend kurk? Stel ze dan hieronder! Binnenkort volgt er een blog met de meest gestelde vragen (plus de antwoorden!) over onze leuke diy prikborden.

 

 

Foto's:

 

1. Ella: "Mamma, dát wil ik boven mijn bureautje." (Foto: Wonen voor jou)

 

2. Niets mis met onze ruitjes, maar ik besloot ze door midden te snijden. (Foto: Wonen voor jou)

 

3. Hop, hop, hop! Met ons zelfklevend kurk heb je in een handomdraai een super origineel prikbord aan de wand. (Foto's: Wonen voor jou)

 

4. Ook op wanden met structuur blijft het kurk prima zitten. (Foto: Wonen voor jou)

 

5. Tadaaa! Leuk geworden toch? Binnenkort ook de rest van dit kamertje op ons blog. (Foto: Wonen voor jou)

 

Reacties

 1. Sandra Sandra

  Beste Tine,

  Snap ik! Graag verwijs ik je naar dit blog: www.wonenvoorjou.nl/blogs/blog/de-vijf-meestgestelde-vragen-over-ons-zelfklevende/
  In het laatste filmpje staat hoe het kurk weer van de muur afkomt. Over het algemeen geldt: hoe gladder je muur, hoe beter het plakt. Zorg ervoor dat je dan niet de gehele folie van de achterzijde verwijdert, zodat niet de gehele plaklaag vrijkomt. Dat scheelt bij het verwijderen.
  Wij geven natuurlijk geen garantie op de ondergrond, maar over het algemeen gaat je muur echt niet kapot.

 2. Tine Mannaerts Tine Mannaerts

  Hoi, ik vraag mij af als je de kurk terug afhaalt, is jouw ondergrond dan beschadigd? Ik lees in de omschrijving dat de kurk kapot is, maar vraag mij af wat dat dan met de muur zelf doet... Ik verander nogal eens graag van inrichting en wil dus liever geen beschadigde muur.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »