Meisjeskamer in roze met grijs

Meisjeskamer in roze met grijs

Fien haar kamer heeft een restyling gekregen. Ze is nu zes, gaat naar groep 3 en verloor vanmorgen haar eerste tand. Voor mij allemaal wel even slikken. Misschien dat de invloeden van haar babykamertje daarom nog steeds te zien waren. Emomamma als ik ben, vind ik het nou eenmaal lastig om van al die leuke fases afscheid te nemen. Maar die blauwe en petrol kleur uit haar babykamer konden natuurlijk echt niet meer! Er was sinds haar geboorte al heel veel veranderd in haar kamertje. Maar vooral in het meubilair. Eigenlijk is alleen het bankje nog uit de babykamer. Maar qua kleuren en accessoires hing ik nog steeds een beetje aan de babytijd. Oh ja, en ik hou niet van gordijnen naaien! Dus dat doe ik ook liever niet te vaak.


Nou ja, vandaar dus, dat haar kamertje er nog steeds zo uit zag. Ik wilde graag grijs in haar kamer. Maar hoe verkoop je dat aan een Frozen-fan van zes? Nou dat ging heel wat makkelijker dan ik dacht. Ik plukte een mooi plaatje van Pinterest en liet 'm aan Fien zien. Ze was direct overtuigd en was bij het shoppen steeds heel consequent in het aanhouden van ons kleurenschema: verschillende tinten roze en grijs met af en toe een tikje goud. Ze blijkt een styliste in de dop. 
Grootste verandering is natuurlijk de blauwe muur die we samen grijs verfden. Omdat er al heel veel meubeltjes tegen de wand aan staan, wilde ik niet ook nog een nachtkastje plaatsen. Om toch dat leuke  wolken nachtlampje een plekje te geven, hing ik twee kleine kastjes van Xenos aan de muur. Verder een leuke verzameling kaarten en een zelfgemaakte illustratie in een posterframe van Wonen voor jou
Van kussens kun je nooit genoeg hebben! Vindt Fien ook. Ik maakte er een aantal zelf, maar je vindt sommigen ook in onze webshop. De cottonballlights zijn gebleven want ze geven zo'n heerlijk sfeerlicht. Voor de restyling hoefden we alleen de blauwe balletjes te vervangen. Gelukkig kun je ze los kopen. Ideaal!

Zoals ik al zei heb ik ik een hekel aan het naaien van gordijnen. Maar ik zie nooit leuke stofjes bij de winkels waar ze een naaiservice hebben. En deze keer wilde ik er van die vrolijke, roze bolletjes aan. Gelukkig hielp m'n moeder mee en na een beetje zwoegen, hangen ze dan eindelijk!
Bovenaan het verlanglijstje van Fien stond ons showrek. En inderdaad, hij staat ook superleuk in haar meisjeskamer bij haar vintage bureautje. De witte variant is heel fris op haar grijze muur. Hier kan ze lekker haar eigen tekeningen en kaartjes ophangen. "Mam, ik ga weer even m'n showrek veranderen hoor!" M'n kleine styliste is er maar druk mee!
De peacehanger vindt Fien 'echt stoer' en de houten camera is populair bij haar en haar zusje. (Want wat mamma kan, kunnen zij natuurlijk beter!) Het lieve bolletjeskussen komt uit onze webshop en deze opbergzak hopen we binnenkort aan ons assortiment toe te voegen. Het opbergbankje is nu eigenlijk het enige dat nog hetzelfde is als in haar babykamer. Ze kreeg 'm bij haar geboorte van m'n inmiddels overleden opa en omi. Die mag dus ook echt niet weg! 
Overigens heeft 'ouwe omi' nog wel meer nalatenschap in haar kamertje. De spiegel en het kastje zijn namelijk ook van haar geweest. Ze hebben alleen een roze badje gekregen. Ik hou er heel erg van om nieuwe dingen lekker af te wisselen met vintage meubeltjes. De grote kledingkast tikte ik voor een prikkie bij een brocante op de kop. Het bureautje is nog van m'n moeder geweest. Het is eigenlijk een ouderwets wastafeltje, maar we hebben gewoon een stukje van de poten afgezaagd. Als puber had ik 'm ook op m'n kamer met m'n tv'tje er op.
Zelfs het poppenbedje kreeg een metamorfose. Het oude beddengoed kon echt niet meer, aldus Fien. En ik kon haar natuurlijk moeilijk ongelijk geven. Samen met haar oma heeft ze stofjes uitgezocht (roze met grijs natuurlijk!) en de lakentjes genaaid.
Het lampje, met de toepasselijke naam Skirt, is van handgeschept krantenpapier. Het roze snoer mag worden gezien, dus dat bungelt vrolijk door de kamer.

Fien is heel blij met haar nieuwe kamer. Wat vinden jullie er van??


Foto's:

1 t/m 12. De blauwtinten zijn verdwenen uit de kamer van Fien. Grijs, roze, wit en hout voeren nu de boventoon met af en toe wat gouden details. (Foto's: Wonen voor jou)

Reacties

 1. Sandra | Wonen voor jou Sandra | Wonen voor jou

  Dankjewel Marjolein!
  Het bureautje is nog een oud tafeltje dat van mijn moeder is geweest. Ook het stoeltje is vintage en hebben we zelf opgeknapt.

 2. Marjolein Marjolein

  Hoi,
  Wat een stoere meidenkamer! En wat een leuk bureau en stoeltje zeg!!
  Mag ik vragen waar deze vandaan komen?

  Alvast bedankt.

  Gr Marjolein

 3. Sandra | Wonen voor jou Sandra | Wonen voor jou

  Hai Annelies,
  Leuk dat de kamer van Fien je inspireert! Het wit is gewoon RAL9010. Ik weet niet meer welke grijs ik heb gepakt. Ik weet nog wel dat ik goed heb opgelet dat het grijs niet een te blauwe ondertoon had, maar juist een iets warmere tint. Combineert ook beter met het roze! Veel plezier met het inrichten van de kamer van Estée!

 4. Annelies Den Haese Annelies Den Haese

  Hele mooie meisjeskamer! neutrale basis maar toch voldoende 'girly'. Kan ik veel inspriatie voor opdoen voor mijn dochter Estée!
  Ik had een vraagje - kan je mij de RAL kleuren van het grijs/wit meegeven aub?

  Alvast bedankt
  mvg
  Annelies

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »