Kijkje thuis

Kijkje thuis

Voor product-, sfeer-, en blogfoto's gebruiken we vaak ons eigen huis als 'fotostudio', maar dan zien jullie vaak een compleet verbouwd hoekje. Deze keer een kijkje in mijn interieur, zoals het er normaal gesproken uitziet - althans, de opgeruimde versie dan! Bij een ander binnenkijken is het leukste wat er is, toch? Misschien doe je nog wat interieurideeën op.    
Eerder hadden we in ons huis hele duidelijke kleuren in de basis. Een verfje op de wand, fel gekleurde stoelen, opvallend kleurrijke lampenkappen. Dat soort werk. Langzaamaan heb ik dat allemaal teruggebracht naar zwart, wit en grijs. Om vervolgens te besluiten dat er toch weer een kleurtje in moest! Het is nu roze, maar omdat het alleen in de accessoires zit, kunnen we veel makkelijker wisselen. Voor mensen met veranderdrang wel zo prettig!
Hoe je het ook wendt of keert, de televisie blijft een lelijk ding! Maar goed, hij staat er wel. Waar ik wel blij mee ben is dat de vorige bewoner de trapkast heeft weggehaald. Het geeft ons recht-toe-recht-aan-rijtjeshuis nét iets meer sfeer en ruimte. De stofzuiger moet ik daardoor op zolder bewaren. Als je mij met de kruimeldief de hele woonkamer ziet doen, weet je dus waarom dat is.
De bank is zó aan vervanging toe. Ik kan bijna niet wachten! Maar ik doe het toch. Als ervaren moeder weet ik inmiddels dat de periode van zindelijkheidstraining niet echt het moment is om een nieuwe bank aan te schaffen. Ik wacht daarom totdat de jongste ook helemaal droog is!
Hoewel de box, de wipper en dat soort spul inmiddels uit de woonkamer zijn, groeit het speelgoed van de kids behoorlijk met ze mee. Ik vind het belangrijk om voor mooi houten speelgoed te kiezen. Dat doet veel minder afbreuk aan je interieur dan al die bergen plastic. In de vilten bakken zit onder andere het duplo weggewerkt en dit keukentje mag gewoon worden gezien toch? De gloeilamp, het echte bosje bloemen en het slingertje maken het kinderhoekje helemaal af.

De tafel is nog uit het ouderlijk huis van m'n lief. Heeft al heel veel kleuren en poten gehad. Wij hebben 'm een poosje geleden weer helemaal blank geschuurd. Wil je ook m'n keuken zien? Check dan dit blog.

Hoe ziet het er uit bij jullie? Laat vooral even een berichtje achter bij reacties! We vinden het leuk om te horen waar je blij mee bent in je eigen interieur. Of juist wat je stoort in je woonkamer.

Vind je het lastig om van je woonruimte een fijne plek te maken? Kijk dan even hier!


Foto's:

1, 2, 3, 4, 5, 6: In mijn woonkamer vooral wit, grijs en zwart. Met subtiele roze accenten. (Foto's: Wonen voor jou) 

Reacties

 1. Sandra | Wonen voor jou Sandra | Wonen voor jou

  Sorry voor de late reactie Stephanie. Maar deze heb ik ooit ergens online gekocht. Geen idee meer waar. Het is een heuse koelkast! Waar m'n dochter al een paar jaar om vroeg. Misschien als je zoekt op houten speelgoed koelkast? Ik denk dat ik 'm ook op die manier heb gevonden.
  Succes!

 2. Sandra | Wonen voor jou Sandra | Wonen voor jou

  Hai Marieke,
  Wat leuk om te horen! Excuses voor m'n late reactie. Maar de vilten bakken heb ik bij Hema gekocht en de lamp is in onderdelen bij Snoerboer gekocht. Heel leuk, kun je helemaal je eigen lamp samen stellen. De houten console waar-ie aan hangt komt gewoon bij Ikea vandaan.

 3. Marieke Marieke

  Wat leuk allemaal! Heb het lampje inmiddels in huis :). Waar zijn de lamp naast de tv en de vilten dozen van? Ook zo leuk!

 4. Sandra | Wonen voor jou Sandra | Wonen voor jou

  Wat leuk om te horen, Kim! We hadden eerst designerknopjes aan de radiator, maar toen die het begaven, hebben we gewoon deze magnetische haakjes bij Hema gekocht. De plankjes komen van Karwei maar worden ook in andere winkels verkocht.

 5. Kim Kim

  Wat een mooi huis en prachtig blog heb je!! Leuk hoe je de hand- en theedoek een mooi plekje hebt gegeven, ook een ideetje voor ons in onze nieuwe keuken. ☺️ Waar heb je de fotoplanken vandaan als ik vragen mag?

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »