Kekke kerstboom van kurk

Kekke kerstboom van kurk

Kurk is een hit! Dit mooie materiaal, dat in de jaren '70 al veelvuldig in de interieurs was te zien, doet een beetje retro aan. Maar met vormen van nu, is dit natuurproduct weer helemaal hip! Eerder zag je misschien al onze zelfklevende prikborden in zeshoek en ruit in onze webshop. Maar voor Kerst hebben we deze kekke kerstboom van kurk aan ons assortiment toegevoegd.
Op een enkeling na die misschien écht niet kan wachten, is het weekend na de verjaardag van Sinterklaas toch wel het uitgelezen moment om de kerstboom in huis te halen. Dahaag Sinterklaas! Hallo Kerstboom! Tegenwoordig heeft de kerstboom verschillende verschijningsvormen. Van simpele den tot chique blauwspar. En wie niet van naalden houdt, kiest voor een mooie nepperd of zo eentje van stijgerhout. Ook zie ik de afgelopen jaren dat er steeds vaker posters en prenten van kerstbomen worden opgehangen. En nu dus onze kurken variant!
We krijgen veel vragen over welke ondergronden geschikt zijn voor deze zelfklevende boom. We kunnen zeggen: de plaklaag plakt goed!! Zelfs als je muur structuur heeft, blijft de kerstboom makkelijk hangen. Maar wat als je 'm in januari weer van de muur wil halen? Dan trek je de kerstboom waarschijnlijk wel kapot omdat het kurk gaat brokkelen. Normaliter is hij dus niet te hergebruiken.
En de muur dan? Het kan zijn dat er een beetje van de plaklaag op achterblijft. Met een beetje stickerverwijderaar krijg je dat wel weer weg. We raden ook aan om niet de gehele folie aan de achterkant te verwijderen. Knip gewoon een paar puntjes weg, zodat de plaklaag niet overal vrij komt. Dat is straks bij het 'ontkersten' wel zo prettig. Oh ja, en op gewoon behang raden we deze kekke kerstboom van kurk af! (Op glasvezelbehang kan wel! Bij ons thuis getest!)
Hangt de boom? Dan kun je 'm versieren! Met een mooi slingertje bijvoorbeeld. Of onze multifunctionele mini kerstkaartjes. Of met onze adventskalender die we eerder op dit blog als free-printable weggaven.
Om de versiering aan de kerstboom op de hangen, kun je natuurlijk gewoon punaises gebruiken. Maar het geeft nét dat beetje meer als je met een klein speldje een knijpertje door z'n oogje op de kerstboom prikt. Daarin hang je dan weer iets leuks. Deze knijpertjes in wit, zwart, goud, koper of zilver kun je per stuk in onze webshop vinden.

Hallo kekke kerstboom van kurk!! Shop 'm hier!

Fijne Kerst allemaal!


Foto's:

1. Simpel maar prachtig! Versier de kerstboom met een mooi slingertje. (Foto: Wonen voor jou)

2. De kerstboom staat prachtig aan het hoofd van een mooi gedekte kersttafel. (Foto: Wonen voor jou)

3. Onze mini kerstkaartjes doen het heel goed in de boom van kurk. Leuk opgehangen aan een knijpertje met speld. (Foto: Wonen voor jou)

4. Deze adventskalender vind je als gratis printable op ons blog. Cadeautjes onder de boom, en klaar is je kerstdecoratie! (Foto: Wonen voor jou)

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »