Ikea combi-creatie Interieur

  • Geplaatst op
  • Door Marlies
  • Geplaatst in Interieur
  • 0
Ikea combi-creatie Interieur

Vorige week plofte hij weer op de mat: de dikke catalogus van Ikea. In mijn middelbareschooltijd zou ik zeer verheugd zijn geweest. Alles van de Zweedse gigant vond ik leuk en mooi. En het was zo lekker betaalbaar. Ik was druk aan het sparen voor mijn uitzet voor als ik op kamers zou gaan.


Uiteindelijk hebben de dozen met servies lange tijd onaangeroerd gestaan. Na meerdere keren hospiteren (wat vond ik dat vreselijk!) op zo’n uitgewoond, stinkend hol dat mijn volledige studiefinanciering zou opeisen, bedacht ik dat het bij m’n ouders langs niet slecht toeven was. Mijn zorgvuldig opgebouwde Ikea-verzameling kwam pas tevoorschijn toen ik bij m’n lief introk. En tja, toen hadden we ineens veel dubbel.


M’n smaak is veranderd en – net als ik – volwassen geworden. Ikea en ik gingen ieder ons weegs en de liefde is een beetje over. Maar net als bij je eerste vriendje, koester ik nog steeds de herinnering en de warme gevoelens. Daarom blader ik altijd door de gids en ga ik nog steeds af en toe kijken. (Ik loop wel met een grote boog om die gore Zweedse balletjes.)


Vorig jaar had Ikea een superleuke, hippe limited edition met kekke behangetjes en opbergdozen in geometrische printjes en mooie pastelkleuren. Mijn waakvlammetje laaide op! En sommige vestigingen hebben superleuke stationary. Cadeaupapier, -tasjes, schriften en tapejes die ik allemaal wil hebbuh hebbuh!


Met de Ikea-gids op schoot, bedachten Marlies en ik dat het nog steeds een geweldig concept is. Het is echter een kwestie van goed zoeken en combineren. Een huis vol Ikea-‘möbels’ wordt heel doods en saai. Dan kun je net zo goed in de etalages van de blauwe blokkendozen gaan wonen. Maar in combinatie met je vintage vondsten en goedgescoord design vult het betaalbare assortiment van Ikea soms heel mooi aan.


Om je een beetje op weg te helpen, geven we je hierbij een voorbeeld. De unieke producten van Wonen voor jou hebben we samengevoegd met passende artikelen uit de catalogus van Ikea. Mooi. Betaalbaar. En toch heel bijzonder.

 

1 Arkelstorp Raamtafel, groen. 79,95 euro.

Met massief grenen tafelblad. Aparte plank voor je tijdschriften enzo, zodat het tafelblad vrij blijft voor die mooie vaas met takken of bloemen.


2 Maffens Mand, zeegras. 19,95 euro.

Mooi materiaal, goede kleurcombinatie van het onbehandelde zeegras met het zwart.


3 Varum Vloerkleed, gladgeweven, grijs. 59,95 euro.

Het grafische patroon is helemaal van deze tijd en het grijs combineert zo makkelijk.


4 Pjatteryd Afbeelding zonder lijst, Charlie Chaplin. 49,95 euro.

Good old Charlie in een motief van Phil Handsley op hoge kwaliteit schildersdoek.


5 Rotan stoel Wonen voor jou. 49,90 euro.

Rotan is helemaal terug van weggeweest. Staat niet alleen heel decoratief, maar zit ook heerlijk!


6 Gehaakte lamp cedre. Et aussi – Wonen voor jou. 89,90 euro.

Deze unieke handgehaakte lamp heeft zelfs een gehaakt snoer en meegehaakt plafondkapje. Een echte blikvanger!


Volgende week kijken we naar het Ikea-assortiment voor je kotertjes. Hoe vul je die bijzondere baby- of kinderkamer mooi aan met Ikea? Stay tuned voor onze Ikea combi-creatie kinderkamer!


NB: Ikea komt in oktober met een nieuwe limited edition: Ryssby. Whoeiii!! Die is toch ook wel errug leuk! Stiekem weer een beetje verliefd!Foto's: Ikea
Moodboard en foto's eigen producten: Wonen voor jou 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »