Hoe kom je de herfst door?!

  • Geplaatst op
  • Door Marlies
  • Geplaatst in Gewoon leuk
  • 0
Hoe kom je de herfst door?!

Persoonlijk zie ik er altijd enorm tegenop!!


De herfst.


En natuurlijk de bijkomende regen, kortere dagen, verpieterende tuin en koude voeten in bed. Hoewel op het moment van schrijven het zonnetje buiten nog zomers schijnt, word ik alleen al van de vorige zin gigantisch chagrijnig. Ergens in m’n achterhoofd weet ik best dat er aan dat gemok iets is te doen. Ik heb alleen een schop onder m’n kont nodig. En die ga ik mezelf nu geven! En voor wie nog meer van plan was om in de herfst zo lang mogelijk onder z’n dekbed te blijven liggen: lees even mee!


De herfst heeft natuurlijk ook z’n mooie kanten. Het is de kunst om niet te lang in de zomer te blijven hangen, maar er vol overgave in te stappen. Dus leg al die leuke slippertjes maar weer in de kast – je krijgt er nu toch alleen maar blauwe tenen van – en trakteer jezelf op een dosis nieuwe fijne sokken en een paar lekkere, dunne truitjes.


Bij mij helpt het altijd enorm als ik de uitgebloeide zomerplanten uit de bloempotten ruk en ze vervang door mooi gekleurde hei of sierkooltjes. De meeste tuinmeubels kunnen dan ook gelijk de schuur weer in. Ziezo, opgeruimd en toch gezellig.


Maar het is vooral de kunst om het binnen weer huiselijk en sfeervol te krijgen. In de zomer ben je niet veel binnen met je interieur bezig geweest. Je tuin zag er leuk uit, dat hippe picknickkleed kon je echt niet laten liggen en ach... die leuke strandtas en vrolijke sapkan konden er ook nog wel bij. Maar daar heb je nu allemaal heel weinig aan.


Het is een beetje een vervelend interbellum. De zomer, daar kan iedereen wel mee uit de voeten. En de winter biedt veel meer inspiratie door alle feestdagen. Maar wat moet je nou in de herfst?


Sluit jezelf vooral niet op!
Ook de herfst heeft mooie dagen en het strand is ook best leuk zonder dat je er in bikini gestrekt ligt. Het bos is prachtig als de bladeren verkleuren en je vindt er vast mooie kastanjes en dennenappels waar je later je huis en tuin mee kunt verfraaien. Ga ze lekker met de kinderen zoeken, hebben zij ook gelijk weer een frisse neus.


Speciaal voor jou zijn we op Pinterest een bord x Herfst x begonnen. Volg ons en je weet precies hoe je al die schatten uit het bos mooi kunt gebruiken om je huis gezellig te maken. Verder vind je er mooie plaatjes die
laten zien dat de herfst een schitterend seizoen kan zijn en citaten met een knipoog die jij als voormalig herfsthater vast wel herkent!


Er zijn in de herfst ook genoeg leuke dingen binnen te doen. Dan maakt het gelukkig niet uit of het giet.


Wij werden vorig jaar heel erg vrolijk van Flavorites Live. Van 21 tot en met 23 november vindt in de Kromhouthal in Amsterdam-Noord de zesde editie plaats. De leukste producten van ‘t web worden dan door
zo’n 150 webshops aangeboden. (Dat gaat natuurlijk nooit lang duren voordat Wonen voor jou daar staat!) Je kunt heerlijk winkelen en met zo’n dagje al wat inkoopstress voor de feestdagen verminderen. Er zijn creatieve workshops, fotoshoots, zalige koffie, limited editions en primeurs. En het beste: het breekt zo heerlijk die druilerige herfst!


De Woonbeurs mag je volgens ons natuurlijk ook niet overslaan! Van 30 september tot en met 5 oktober vind je in RAI in Amsterdam alles wat hip en happening is op interieurgebied. Laat je vooral heerlijk inspireren. 


En in ons vorige blog schreven we al over de pop-up shop in Wormerveer. Wonen voor jou staat er ook en het is het perfecte begin van het najaar.


Oh ja, nog een laatste tip: zorg dat je altijd, altijd chocolademelk, rum en slagroom in huis hebt!! Dat extra kilootje zie je onder die dikke trui gelukkig toch niet. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »