Gelukkig... Kleuren is hip!

  • Geplaatst op
  • Door Marlies
  • Geplaatst in DIY
  • 0
Gelukkig... Kleuren is hip!

Kleurplaten zijn hip! Ook voor volwassenen. 


Nu kan ik dan eindelijk zonder schroom bekennen dat ik in menig pannenkoekenhuis driftig heb zitten kleuren. Al kibbelend met m’n driejarige peuter over wie met het paarse potlood mag. Binnensmonds vloekend over dat armetierige potje potloden waarvan de helft een lekker scherpe punt mist. Puntenslijpers zijn gek genoeg een schaars goed in zulke etablissementen. 


Als m’n pannenkoek wordt opgediend voordat ik lekker ben opgeschoten, baal ik een beetje.
Of eigenlijk...
Flink.
En als ze m’n bord weer weghalen, ben ik blij dat er geen stroop op m’n kleurplaat zit. De poedersuiker blaas ik met een stofwolk aan de kant, tot ongenoegen van m’n lief die aan de overkant zit.


De schuld van mijn gekke gedrag geef ik gewoon aan de Vrije School. Ik heb daar een waardevolle opleiding genoten, maar kleurplaten zijn binnen de ‘abgeëckte’ muren uitgesloten. Daardoor hebben ze op mij altijd

een bijzondere aantrekkingskracht gehad. Nu de kleurboeken voor volwassenen zelfs bij onze plaatselijke boekhandel te verkrijgen zijn, hoef ik me nergens meer voor te schamen.


Al in het oude Tibet kleurden ze mandala’s. Op de Vrije School noemden we dat gewoon vormtekeningen en moesten we die eerst uit de hand maken. Nog een hele kunst. Nu vind ik daar op internet (bijvoorbeeld op mandalakleurplaten.nl) gratis kleurplaten voor. Het is van oudsher de bedoeling dat je ze van binnen naar
buiten inkleurt met kleuren die spontaan in je gedachten komen. Het helpt je om in het hier en nu te komen en blijven.
Helemaal prima!
Ik mediteer liever boven een kleurplaat dan in kleermakerszit op een kleedje.


KEK Amsterdam heeft ge-wel-di-ge kleurplaten van 1 x 1,5 meter! Euh ja, die zijn eigenlijk voor kinderen. Maar als je ze lekker op de grond legt, mag je vast wel meehelpen. Als mijn kleintjes straks een beetje binnen de lijntjes kunnen, geeft het niets als het een heel weekend regent.
Deze kleurplaat is een regelrechte hit op Pinterest. En terecht! Waar zijn m’n potloden?!! En het Creatief Kleurboek voor Grote Mensen ligt gewoon bij de boekhandel.

Ga je met stift ook graag voor je interieur of kinderkamer aan de slag – en natuurlijk wil je het behang graag sparen – dan heeft In de dop inkleurkussenhoezen. Ik vind de ontwerpen niet allemaal even geslaagd, maar er zitten wel een paar leuke opties tussen. Het voordeel van zelf inkleuren is natuurlijk dat je een specifieke kleur uit de kamer kunt laten terugkomen. En zo hebben jij of je kleintje een uniek kussen op de bank of bed.


Ikea verkoopt lappen stof die je zelf in kunt kleuren met textielstift. Die lap kun je daarna tot van alles verwerken. Maak er een bont tafelkleed van of spijker de ingekleurde lap op een latje en hij kan aan de muur.
Knip de stof in stukken en laat de kinderen er tijdens een verjaardagspartijtje allemaal een eigen placemat van maken. En dan maar hopen dat al die kinderen er net zo zen van worden als ik!

Zijn al je kleurboeken vol, koop dan weer eens zo’n kraakwit schetsblok. Want ergens heeft de Vrije School wel een goedgeslepen punt; pas dan wordt je creativiteit echt aangesproken.


Foto's:

1. Een pannenkoekenhuiskleurcreatie van mijn hand. Ik bof: er zit geen stroop op! (Foto: Wonen voor jou)

2, 3. Gratis mandala's om boven te mediteren. (Mandala's: mandalakleurplaten.nl)  

4. Kek Amsterdam heeft geweldige kleurplaten van 1 x 1,5 m. (Foto: Kek Amsterdam)

5. Detail van superkleurplaat. Als je hem op de grond legt, mag je vast wel meehelpen. (Kleurplaat: Kek Amsterdam.)

6. Waar zijn m'n kleurpotloden?!? Deze kleurplaat is een hit op Pinterest. (Kleurplaat: Dover Publications)

7. Creatief kleurboek voor grote mensen ligt gewoon bij de on- en offline boekhandel. (Cover: Deltas Centrale Uitgeverij) 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »