Even voorstellen: Sharon Moons

Even voorstellen: Sharon Moons

Het assortiment van Wonen voor jou wordt niet door ons alleen opgebouwd. Daarbij krijgen we enthousiaste hulp van creatieven met andere vaardigheden dan wijzelf. We stellen ze graag aan jullie voor.

"Toen m'n zoontje vijf jaar werd, ging ik op zoek naar passende slingers voor zijn verjaardagsfeestje. Die kon ik niet vinden. En toen ben ik ze zelf gaan maken!" Dat is het prille begin van Little Mish Mash. Het leukste Nederlandse merk voor houten decoratie in allerlei verschillende verschijningsvormen. Eigenaresse Sharon Moons lacht: "We begonnen met een figuurzaag. Dat was natuurlijk niet te doen en ook niet heel mooi en strak. We kwamen uit op het gebruik van een lasersnijder en de rest is geschiedenis." De 34-jarige Sharon begon in april 2015 via Instagram met het verkopen van haar goodies. Niet veel later opende ze een een Etsy shop en in oktober van dat jaar ging haar webshop live én begon ze met de productie voor Wonen voor jou.
 

Door pakken
Sharon is geboren in Nijmegen, getogen in Alkmaar en woont sinds tien jaar in Heerhugowaard met haar grote jeugdliefde. Samen hebben ze een gezinnetje met twee jongetjes van 7 en 8 maanden. De kleine onderneemster heeft een achtergrond als visual merchandiser. Toen Mango Nederland het vaste filiaal sloot waar Sharon werkte, kon ze zich volledig richten op haar onderneming.
"Dat was eigenlijk een heel goed moment om door te pakken waar ik al mee bezig was. Ideeën meer uit te werken en vorm te geven." Maar ze vertelt dat ze nog steeds baat heeft bij haar achtergrond: "Het creatieve van mijn vorige werk, komt nog zeker elke dag van pas! Ik vind het heerlijk om m'n ei kwijt te kunnen. Dat heeft al van kleins af aan in me gezeten. Ik ben geen kantoortype; laat mij maar lekker bezig zijn en 'knutselen'.
 

Kleine mengelmoes
De naam Little Mish Mash betekent vrij vertaald 'kleine mengelmoes'. “Ik weet nog dat ik Mish Mash leuk vond maar dat het wel iets moest zijn dat aangaf dat het voor kleintjes was.” En dus plakte Sharon er Little voor. Sinds kort is de collectie ook uitgebreid met items voor in huis en voor bruiloften, maar Little past er nog steeds prima bij.
Sharon haalt haar inspiratie uit de mode, styling en interieurstyling. Zijn het niet de kleurtjes dan zijn het wel de figuren of een combinatie daarvan. “Ik probeer daar altijd weer m’n eigen draai aan te geven”, vertelt de onderneemster. Ze vervolgt: “Het concept van Little Mish Mash zijn frisse, vernieuwende en unieke handgemaakte producten. Waarbij kwaliteit bovenaan staat! Ik vind het belangrijk dat ik dicht bij mezelf blijf en dat elk product blijft passen bij m’n oorspronkelijke concept”

 

Duurzaam en veelzijdig
Sharon werkt met FSC goedgekeurd hout uit Scandinavië vanwege de duurzaamheid en de veelzijdigheid ervan. Ik houd zelf erg van de uitstraling van het rustige onbewerkte hout voor bijvoorbeeld een naambordje voor een pasgeboren baby. Maar bij een feestje mogen de glitters niet ontbreken en kan ik  daar weer lekker mee uitpakken. Het blijft zo lekker divers en tijdloos.”
 

Verplaatst naar de keukentafel
Sharon heeft thuis op zolder een heerlijke lichte ruimte waar ze lekker kan werken aan alle bestellingen. “Ik probeer het daar altijd zo netjes mogelijk te houden, maar dat lukt nooit voor lang. Gelukkig is dat wel een goed teken omdat ik het gewoon lekker druk heb.”
Sinds de geboorte van haar jongste zoontje Sefa zijn bepaalde klusjes wel verplaatst naar de keukentafel. “Dan kunnen we gezellig samen aan het werk. Ik probeer gestructureerd te werk te gaan en me aan m’n weekschema’s te houden. Maar het wil natuurlijk wel eens anders lopen met twee kinderen en een vanuit huis werkende moeder. Bovendien heeft m’n zoontje meer zorg nodig omdat hij hartpatient is.” Sharon krijgt veel hulp van haar man bij de opbouw van haar eigen bedrijf. "Ik ben super blij dat hij me altijd helpt en ondersteunt waar nodig!"
 

Gloedjenieuw
Sharons persoonlijk favoriet is de houten gloeilamp die ze uitsluitend voor Wonen voor jou maakt. Deze week zijn er zes gloedjenieuwe producten van Little Mish Mash in onze webshop toegevoegd: drie vrolijke wandknoppen, een stoere ruimteslinger, de lieve dromenvanger en het guitige beertje. Natuurlijk zijn andere bestsellers zoals de veertjesslinger en de peacehanger ook nog steeds te verkrijgen.
“Ik vind het altijd een feest om voor jullie aan de slag te mogen en mooie producten te maken! Ik hoop dat we in de nabije toekomst nog veel meer leuke custom made items voor Wonen voor jou kunnen toevoegen! Ik heb in ieder geval al hele leuke ideeën”, aldus Sharon.

 

Toffe samenwerkingen
Dromen mag en dat doet de kleine onderneemster volop. “Ik ben al zo blij met alles wat er op m’n pad is gekomen: de webshop bestellingen, de wholesale orders. Ik heb zoveel nieuwe mensen leren kennen en daar zijn toffe samenwerkingen uit ontstaan. Een leuk kinderkleding merk of een mooi woonlabel zou ik daar nog wel aan willen toevoegen”, mijmert ze. “En wat me ook heel gaaf lijkt, is een mini studio waar ik kan werken aan mijn bestellingen. Maar waar klanten ook direct kunnen kopen en kunnen wachten op hun eigen custom made producten.”

Wij zijn heel erg benieuwd naar alle plannen en ontwikkelingen van Sharon en zien de collectie van Little Mish Mash graag groter worden in onze webshop. Laat je hier onder weten wat jouw favoriete houten goodie is? Vinden wij leuk!


Foto's:

1. Het mengelmoesje van Little Mish Mash producten uit het assortiment van Wonen voor jou. (Foto: Wonen voor jou)

2. Het vrolijke maantje is een prachtige houten dromenvanger met drie hangertjes. En jullie krijgen hierbij alvast een sneekpeak van Onni de muis. Deze handgemaakte knuffel en haar drie vriendjes zijn vanaf nu ook exclusief verkrijgbaar bij Wonen voor jou. (Foto: Wonen voor jou)

3, 4, 5. De drie verschillende wandknoppen zijn praktisch én decoratief voor in de kinderkamer. We hebben ze met een bootje, ijsje en strik. (Foto's: Wonen voor jou)

6. Sharon aan het werk in haar lichte werkkamer. (Foto: Little Mish Mash)

7. Persoonlijke favoriet van Sharon is de houten gloeilamp die ze exclusief voor ons maakt. Op deze foto mooi gecombineerd met de gehaakte wandknoppen van Et Aussi (je shopt ze nú met 30% korting!!) en ons zelfklevend kurk. (Foto: Wonen voor jou.)

8. De ruimteslinger is deze week ook toegevoegd aan onze webshop. Toivo de das maakt het plaatje compleet. 
 

Wil je kennismaken met onze andere creatievelingen? Ontmoet ook Thirza KokWendy Viel en Celine van Raamt

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »