DIY Pakhuis Sam

  • Geplaatst op
  • Door Marlies & Sandra
  • Geplaatst in DIY
  • 1
DIY Pakhuis Sam

Waarom nieuw kopen als je aan een oude helemaal je eigen sjeu kan geven? Voor de verjaardag van Sam knapte ik een tweedehands houten pakhuis op. En met Sinterklaas trekken straks de Pieten er in! Hoe ik dat deed, lees je in dit blog.

DIY Pakhuis opknappen

 

M'n moeder had al jaren geleden een heel degelijk pakhuis gescoord op de rommelmarkt. Als voormalig peuter- en kleuterjuf heeft ze er oog voor: dit speelgoed is voor scholen gemaakt. Prachtig van kwaliteit en het kan tegen een stootje. Wanneer je dit pakhuis van de trap zou gooien, is er nog steeds niets aan de hand. Nou ja, met je trap misschien!

 

DIY pakhuis Sam detail

 

Voor de tweede verjaardag van Sam besloot ik het blank houten pakhuis op te knappen en te pimpen. Ik schuurde de buitenkant en verfde deze grijs en bruin. Met een stukje spons stempelde ik baksteentjes op de gevel. Met zwart schilderde ik er raampjes op. 

 

Bakstenen stempelen op DIY pakhuis

 

En toen zocht ik naar stickers om het pakhuis verder mee af te maken. Gelukkig wilde Little Sissy me daarmee helpen. Super lief! Ik ontwierp niet alleen stickers voor de gevel, maar ook voor de accessoires. Van blokjes maakte ik hiermee 'dozen'. En van latjes kleine pallets. Samen met wat houten auto's heeft Sam hier al uren speelplezier van gehad!

 

Stickers pakhuis

 

Met de komst van Sinterklaas vond ik het leuk om er een echt cadeaupakhuis voor de Pieten van te maken. Dus ik pakte wat blokjes in vrolijk sinterklaaspapier en naaide kleine juten zakjes. (Deze zijn na 5 december trouwens ook nog leuk!)

 

Pakhuis Sinterklaas speelgoed

 

Gaan jullie voor Sinterklaas ook zelf iets voor de kinderen maken? Of kies je lekker voor kant-en-klaar? Als interieurliefhebbers geven wij altijd de tip om vooral móói speelgoed in de zak van Sinterklaas te doen. Houten speelgoed en doordachte ontwerpen. Knuffels die met liefde zijn gemaakt. Items die ook gewoon mooi staan in de woon- of kinderkamer. Je denkt toch niet dat het toeval is dat de kleuren van het pakhuis van Sam zo lekker matchen met mijn woonkamer?!?

 

Ben je op zoek naar mooi speelgoed? Neem dan even een kijkje in onze webshop. Dan weet je zeker dat het ook een aanwinst is voor je interieur of de kinderkamer. We hebben hier de leukste ideetjes voor je verzameld.

 

pakhuis sinterklaas

 

Of je nu zelf aan de slag gaat, of de lekker gaat inkopen; geniet lekker van deze verwachtingsvolle tijd met die kleintjes! Dan doen wij dat ook. Fijne sinterklaastijd!

 

 

Foto's:

1,2. Het houten pakhuis dat ik pimpte voor Sam zijn verjaardag heeft al voor heel wat speelplezier gezorgd. (Foto's: Wonen voor jou)

 

3. Detail van het pakhuis, waarop de leuke stickers en de bruine baksteentjes goed zijn te zien. (Foto: Wonen voor jou)

 

4. De baksteentje stempelde ik met een sponsje op de voorgevel. (Foto: Wonen voor jou)

 

5. De stickers van Little Sissy maken het helemaal af! (Foto: Wonen voor jou)

 

 

6. Deze maand is Sinterklaas met zijn Pieten in Pakhuis 17 getrokken. (Foto: Wonen voor jou)

 

 

7. Ik maakte kleine juten zakjes en deed een leuk sinterklaaspapiertje om wat blokken. (Foto: Wonen voor jou)

 

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »