De 5 meestgestelde vragen over ons zelfklevende kurk

De 5 meestgestelde vragen over ons zelfklevende kurk

Onze producten van zelfklevend kurk zijn een regelrechte knaller. Maar het levert ook best wat vragen op. Snappen wij best hoor! Daarom geven we in dit blog antwoord op de vijf meestgestelde vragen.

Of het nou online is, in een winkel of op een beurs... Onze producten van zelfklevend kurk trekken altijd de aandacht. Dat begrijpen wij best! Je kunt met onze ruitjes, zeshoeken of de grote wolk namelijk heel veel kanten op en zelf de mooiste prikborden maken. En het is super makkelijk in gebruik. Maar er zijn, best terecht, ook veel vragen over. Deze vijf komen het vaakst voorbij:

 

1. Welke ondergronden zijn geschikt?

 

De plakkracht van het kurk is groot. Eigenlijk werkt het als een soort sticker. Je trekt de folie eraf en je plak het kurk op de wand, of deur, of kast. Want ja, het plakt eigenlijk overal op. Zelfs op muren met structuur, die normaal gesproken helemaal niet geschikt zijn voor behang of muurstickers.
Alleen op behang raden we ons zelfklevend kurk af. Want bij het verwijderen kan het behang gaan scheuren. Dat is natuurlijk geen probleem als je zeker weet dat je het kurk niet eerder zat bent dan het behang!
We hebben het zelf overigens ook getest op glasvezelbehang, en dat gaat wel prima.

 

Prikbord wolk op kinderkamer

 

2. Welke vorm zal ik maken?

 

Euh... tja.... Er is zoveel mogelijk met onze ruitjes en zeshoekjes. Het ligt er ook een beetje aan op welke plek je het prikbord wil maken. Vooral met de zeshoekjes kun je patronen maken die in elke hoek passen. Zo heb ik ze in een schuine, langgerekte vorm onze de trap. Het is ideale wanddecoratie voor kleine of juist grote plekken.
Kijk ook eens op Instagram onder #zelfklevendkurk en doe daar meer inspiratie op.

 

Geometrisch prikbord zeshoek

 

3. Hé, hoe komen jullie aan die halve ruitjes?

 

Die hebben we gewoon door midden gesneden. Pak een scherp stanleymes en een lineaal en snijdt de ruitjes eenvoudigweg door midden. Leuk om je vorm met ruiten mee af te sluiten. Op de kamer van Ella heb ik álle ruitjes doormidden gesneden en een leuk patroon met driehoekjes gehangen. Je leest er alles over in dit blog

 

de allerleukste woondecoratie

 

4. Hoe bevestigen jullie die leuke knijpertjes?

 

Met landkaartspelden! Deze steek je door het oogje van de knijper waardoor ze op het prikbord blijven zitten. We hebben de knijpers in zwart, wit, zilver, goud en koper en in verschillende maten. Klem er een leuk kaartje of mooie foto tussen. Maar denk ook eens aan een bloemetje, takje of zakje voor de variatie. Met de landkaartspelden en klemmetjes kan het allemaal!

 

Prikbord met knijper

 

5. Krijg je het kurk ook weer van de wand, zonder deze te beschadigen?

 

Deze vraag wordt het allermeest gesteld! En daarom gingen we eerder live op Facebook met deze video's. In deze zie je hoe ik het kurk in mijn eigen woonkamer ophang:

 

 

En hier laat ik je zien hoe het er weer vanaf komt:

 

 

Koop hier jouw eigen prikbord van zelfklevend kurk!

Laat jij ons het resultaat ook zien? We zijn benieuwd naar je ontwerp! Veel plakplezier!

 

 

Foto's:

 

 

1. Voor dit prikbord gebruikte we één setje zeshoekjes. Het groene kussen, het kussen in zwart/wit en de leuke bloemenhoes vind je ook in onze webshop. (Foto: Wonen voor jou)

 

2. Mats heet onze wolk van zelfklevend kurk op zijn kamertje hangen. (Foto: Mammamatsise)

 

3. Natuurlijk kan het kurk ook niet ontbreken in mijn eigen woonkamer. (Foto: Wonen voor jou)

 

4. Op de laatste beurs lieten we een leuke vorm zien met de ruitjes. Hiervoor sneden we ook een aantal ruitjes door midden. De andere woonaccessoires op de foto (het zeshoekige showrek, de gehaakte lamp, de plantenhangers en de spiegeltjes van rotan) verkopen we ook online. (Foto: Robin van Lonkhuijsen)

 

5. Op deze foto zie je hoe we de knijpertjes aan het kurk bevestigen: met een landkaartspeldje! (Foto: Wonen voor jou)

 

6,7. Hier zie je hoe we het kurk op de wand plakken én weer verwijderen! (Video's: Wonen voor jou)

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »