Boy oh boy wat een leuke dress-chairs!

Boy oh boy wat een leuke dress-chairs!

Die stoel met die enorme bult kleren erop? Staat-ie ook op jouw slaapkamer? Vast wel! Want bij wie niet? Maar dat kan anders. Dat kan leuker! 
Het idee voor deze bijzondere dress-boy vonden we op Pinterest en pasten we iets aan aan onze eigen wensen. Klus je met ons mee?

De basis van deze originele dress-chairs, want zo kunnen we ze beter noemen, zijn deze eenvoudige houten stoelen van Ikea. Men neme een stoel en een handzaag en men zaagt de stoel doormidden over het zitvlak. (En in ons geval was men mijn vader, die zulke klussen graag uit m'n handen pakt! ;-))
Bedenk wel even dat de zaagsnede evenwijdig aan de achterzijde van het zitvlak moet komen en dus níet haaks op de zijkant. Het zitvlak van stoel Ivar is namelijk geen vierkant!

Het latje dat onderaan, dwars tussen de stoelpoten zit, verwijderde mijn vader ook. En hij gebruikte dat latje om met een paar schroeven aan de muur te bevestigen. De zitting 'hangt' nu los over het latje heen. Dat is handig als je bijvoorbeeld wilt stofzuigen en de stoelen even aan de kant moeten. Om ervoor te zorgen dat de
stoelen wel stevig blijven staan, bevestigde hij op het latje zo'n plastic driehoekig dingetje (geen idee hoe dat heet) dat je overhoudt nadat de stoel is doorgezaagd. Aan de onderzijde van de stoel boorde hij een gaatje halverwege het zitvlak in. Doordat het pieletje van het driehoekige dingetje (volg je het nog?!?) in het gaatje valt, blijft de stoel wel stevig aan de muur staan en kantelt hij niet als je er een broek of trui overheen gooit. Je hebt dan een echte profi pen-gatverbinding. Ik hoop dat de foto alles duidelijk maakt!

Andere bevestigingsmogelijkheden zijn natuurlijk ook mogelijk, denk aan een beugeltje dat je met schroefjes aan zowel de onderzijde van het zitvlak als de muur bevestigt. Het is maar net wat jij (of je vader!) makkelijk vindt. Het leuke aan de oplossing van mijn vader is dat je verder geen extra materialen nodig hebt én je de stoelen dus even gemakkelijk van de muur afhaalt.

De stoelen kregen een lik grondverf en werden afgelakt in de kleur Histor Kangoeroe. Maar kies gerust een andere kleur, die bij je eigen kamer past. Maak er zoveel als dat je ruimte hebt. Eentje is leuk! Twee is leuk! Drie is leuk! En de bergruimte neemt natuurlijk toe!

De dress-chairs, ook die propvolle die nog gewoon in z'n geheel op de slaapkamers staan, worden nooit gebruikt om op te zitten. Dus dat halve zitvlak mis je echt niet en op deze manier nemen ze minder ruimte in
beslag. Gelukkig kan je op deze originele blikvangers nog steeds veel kleding kwijt! En als je ruimte hebt in je hal of gang, zijn ze daar ook leuk toe te passen. Ideaal om je tassen en sjaals aan op te hangen. 

Deze bijzondere dress-chairs waren onderdeel van een mooie slaapkamermetamorfose. De rest van de kamer ook zien? Lees dan dit blog.


Foto's:

1. Deze hele bijzondere dress-chairs maak je gemakkelijk zelf door twee houten stoelen door midden te zagen en aan de muur te monteren. (Foto: Wonen voor jou) 

2. Die stoel in je slaapkamer, met die bult kleren erop? Dat kan leuker! Zoveel leuker! (Foto: Wonen voor jou) 

3. De stoel zit 'los' aan de muur vast. Door het 'pieletje van het dingetje', ofwel de pen-gatverbinding blijft de stoel goed staan. (Foto: Wonen voor jou) 

4. De halve stoelen staan natuurlijk heel mooi als dress-boy in je slaapkamer maar misstaan zeker niet in je gang of slaapkamer. Handig voor je tassen en sjaals! (Foto: Wonen voor jou) 

Reacties

 1. Sandra | Wonen voor jou Sandra | Wonen voor jou

  Hai Loes,
  Nee, ik weet niet wie dit voor je kan doen. De plaatselijke meubelmaker of klussenier proberen. En anders heel veel succes met zelf maken!

 2. Loes van Pieterson Loes van Pieterson

  Super leuk dit. Ik wil ook graag 2 van deze dress-chairs maken. Of kennen jullie iemand die tegen betaling dit voor mij kan doen?

  Alvast bedankt.

  Groeten Loes

 3. Eefje Eefje

  Wat een ongelooflijk goed idee om zo een kledingrek te maken! Heel creatief hoor. Misschien vinden mensen hier ook nog inspiratie <a href="https://www.kledingrekken-kopen.nl/kledingrekken.html">kledingrekken-kopen.nl</a>

 4. Sandra | Wonen voor jou Sandra | Wonen voor jou

  Leuk dat we je met dit blog hebben kunnen inspireren Remco! Mooie foto op twitter gezien.

 5. Remco Bekkema Remco Bekkema

  Bedankt voor de tip! Wij hebben ze nu ook :) Bekijk de Tweet van @remcobekkema: htwtps://twitter.com/remcobekkema/status/715985866943016960?s=09

 6. Sandra | Wonen voor jou Sandra | Wonen voor jou

  Hai Marleen,
  Dat maakt eigenlijk niet zoveel uit. Ik denk niet dat dat hoeft eigenlijk en denk dat mijn vader dat ook niet heeft gedaan. Je moet sowieso niet die onderste latjes tussen de poten bevestigen. Ben je van plan ook zo'n dress-chair te maken? Stuur je ons dan een leuke foto als het af is?

 7. Miep Gijsen Miep Gijsen

  Hallo, vindt de stoelen super gaaf. Wie zou ze voor mij willen maken. Uiteraard tegen betaling.
  Hoop op een positieve reactie. Groetjes, Miep Gijsen.

 8. Sandra | Wonen voor jou Sandra | Wonen voor jou

  Graag gedaan Talitha! Veel succes met klussen. Ennuh... laat je een foto van het eindresultaat zien (op social media of mail)? Vinden we leuk!

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »