Binnenkijker in neutrale kinderkamers

Binnenkijker in neutrale kinderkamers

Speciaal voor onze kidskamer-uni maand laten we vandaag op ons blog twee hele leuke neutrale kinderkamers zien. In eerdere blogs lieten we met deze moodboards zien hoe je mooie unisex babykamertjes kunt inrichten en keken we binnen bij deze uni kidskamers. Graag willen we er nog twee hele mooie kamertjes aan toevoegen.

 

Op de mooie blog NU Interieurontwerp van Tessa en Nathalie zagen we prachtige foto’s voorbij komen van Lieve, de dochter van Tessa. Deze foto’s zijn gemaakt door Tom Cole voor het Mini woonboek en wilden we graag even met jullie delen.
Veel gebruik van hout en verder weinig kleur geven deze kamer een rustige uitstraling. Maar door de
prachtige meubels en leuke patroontjes is deze kamer allesbehalve saai. Het mooie bed is een eigen ontwerp en groeit mee van baby tot puber.
Zie je die handgemaakte, antroposofische pop op het bed? Met zulke poppen zijn wij ook opgegroeid en we hebben er een grote zwak voor. Maar Lieve is niet alleen een poppenkind. Ze speelt ook gitaar. Stoer he?

 

Zolderkamers zijn altijd zeer geschikt voor kinderkamers omdat je door de schuine wanden juist hele knusse hoekjes kan creëren. In hoeken en nissen die voor volwassenen onhandig kunnen zijn, voelen kinderen zich juist heerlijk geborgen. En doordat zij deze hoekjes zo goed gebruiken, benut je je huis optimaal. Op de
kamer van Lieve is een fijn werkplekje gemaakt waar ook al haar eigen spulletjes zijn uitgestald. De wand is beplakt met haar mooiste plaatjes, heel simpel met washi tape maar smaakvol. En groot voordeel is natuurlijk dat je er zo weer wat anders moois op plakt. En voor iets grotere kinderen is het fijn als ze ook een beetje mogen meebepalen hoe hun kamer er uit ziet. Zo'n wandje waarmee je lekker vaak kunt wisselen, is daar ideaal voor.  

Het tweede unisex kamertje is die van Joost, het zoontje van de Instragrammer Lauroosen. Laura haakt in op  de hippe monochrome-trend en voegt daar een beetje mint aan toe. Zwart wit is helemaal hot op dit moment, ook voor de kinderkamer. Laura laat zien hoe je hiermee een prachtige kamer kan creëren. Ze heeft ook een etsy-shop waar ze leuke handgemaakte zwart-wit accesoires voor kinderen verkoopt.

Hippe printjes, leuke posters en sfeervolle accesoires maken van dit kamertje een heerlijk plekje. Een echte eye-catcher is het leuke bed met een frame van een huisje. Hoe fijn is dat om in zo'n huisje te slapen?!
Joost boft maar met zo'n mama. Hout combineert prachtig met het zwart-wit. Dus ook daarom is dit houten huisje zo geslaagd. De lampjes in de nok maken het huisje helemaal af. Op de commode staat een bos takken die ook net dat beetje warmte en sfeer geeft.

Hopelijk hebben jullie voor de neutrale kinderkamer weer een hoop nieuwe ideeën op gedaan. En wil je ook een nieuwe kamer voor je kleintje maar kom je er niet uit? Wij helpen je graag met stijladvies op maat. Foto's:

1, 2, 3, 5. Kamertje van Lieve. (Tom Cole voor Mini Woonboek)

6, 7, 8, 9. Kamertje van Joost. (Laura, Lauroosen op Instagram)

Reacties

  1. Sandra | Wonen voor jou Sandra | Wonen voor jou

    Hai Maartje, Leuk dat we je kunnen inspireren. Het behang van Joost is van Ferm Living. Van het behang (zijn het niet gewoon verfstipjes?) van Lieve en haar dekbed weet ik niet waar ze vandaan komen. Misschien kun je het bij NU Interieurontwerp navragen. Het linkje vind je in het blog.

  2. Maartje Maartje

    Mooie kamers! Ik vraag me af waar het behang van de kamer van Lieve (met dotjes) en die van Joost gekocht is? En het dekbed van Lieve? Dank voor de inspiratie

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »