5 tips om je interieur te 'ontkersten'

  • Geplaatst op
  • Door Sandra
  • Geplaatst in Interieur
  • 0
5 tips om je interieur te 'ontkersten'

Een heel gelukkig 2016 allemaal! Tijd om de oliebollenlucht en de uitgedroogde dennennaalden uit je huis te jagen en fris aan het nieuwe jaar te beginnen. Wij doen dat door in dit blog 5 tips te geven om je interieur op een gezellige manier te 'ontkersten'. Met leuke ideeën vol frisse woondecoratie. Want een beetje kaal voelt het altijd wel, die periode na alle gezellige feestdagen.

Tip 1: Slingers mogen ook ná Kerst

Maar kies dan wel voor hippe, frisse slingers. Zoals de veertjes op de bovenste foto. Op mijn plankjes stonden mooie kerstkaarten en hing een feestelijke kerstslinger. Maar de sterretjes en belletjes kunnen weer in de kast en ik verzamelde nieuwe printjes, foto's in zwart/wit en maakte het af met die leuke slinger van Little Mish Mash. Kijk gerust ook eens tussen onze vrolijke posters en kaartjes in zwart-wit.

Tip 2: Zorg voor licht

Ik vind het altijd heerlijk opruimen als de kerstboom weer de deur uit is. Je kamer lijkt dan ineens een weer een stuk groter. Maar de lichtjes mis ik wel! Verwen jezelf daarom met een mooie lamp voor de nodige sfeer in de grauwe dagen van januari. Ik heb gekozen voor een gehaakte zwarte lamp met stekker. (Je vindt 'm in onze webshop trouwens in 10 verschillende kleuren en met verschillende opties.) De console haal je voor een prikkie bij Ikea. Ideale verlichting om bijvoorbeeld lekker bij te lezen.  

Tip 3: Back to basic

Met Kerst hangen we de wanden lekker vol. Met mooie kransen of sterren bijvoorbeeld. Of slingers vol kerstkaarten. En omdat de kinderen met de feestdagen ook hun zegje mogen doen - en op school druk aan de knutsel zijn geweest - is het soms een bonte verzameling. Daarom ga ik in januari back to basic en kies ik voor een summier kleurenpallet. In mijn woonkamer hangen daarom mooie posters in onze houten posterframes. De woodpixels en de vilten slinger met plusjes maken het hoekje helemaal af. Fris, clean, maar toch gezellig.

Tip 4: Hoe meer kussens en kleedjes... hoe beter!

De feestdagen zijn voorbij, maar de winter nog láng niet. (Als-ie al begonnen is?!) De dagen zijn nog bijna even kort en hopelijk wordt het nog wat kouder! Hoe dan ook: maak het binnen knus met kussens en kleedjes. Daar kun je er nooit, nóóit, genoeg van hebben! Speel lekker met printjes en structuren voor een mooi effect. Enneh... kijk hier voor onze collectie kussens.

Tip 5: Zorg voor groen

Kerstboom eruit, kamerplant erin. Dat is al jarenlang een bekende slogan van de bloemisterijen. Zelf ben ik niet zo goed met kamerplanten. Maar ik hou wel van groen! Daarom kies ik voor mooie afbeeldingen van planten en wat bloemen of takken in vaasjes. Deze woodpixels, een fotoprint op een blok hout, zijn daarom ideaal! Ze zijn super licht en blijven al aan de wand plakken met een stukje kneedlijm, zoals Buddies van Pritt. Handig, want dan kun je ze ook makkelijk verhangen zonder dat je gaten in de wand maakt! Maar ze blijven ook uit zichzelf staan, dus ze staan ook heel leuk op de venserbank, de schouw, onder een stolp of in een groepje met wat andere leuke woondecoratie.


Foto's:

1,2,3,4,5. Maak je huis na de feestdagen weer fris zonder aan gezelligheid in te boeten. (Foto's: Wonen voor jou) 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »