Aftellen met deze free printable

Leven jullie ook al helemaal naar Kerst toe? Voor ons zijn dit nog even spannende tijden met Sinterklaas, maar na het heerlijk avondje gaan we altijd helemaal los in de kerstdecoratie. Aftellen met een adventkalender mag natuurlijk al wel. En daarom hebben we er speciaal voor jullie eentje gemaakt. Alle cijfers zijn gedecoreerd met mooie, simpele tekeningetjes.
Als kind vonden we het altijd al iets magisch hebben, de adventperiode. Bij ons op school werd er veel aandacht aan besteed en elke adventkalender was in trek! Of het nou een kaars was die je elke dag een stukje verder mocht opbranden of zo’n lelijke kerstman met allemaal vakjes in z’n buik. En nu we volwassen zijn, maken we graag zelf zo’n mooie kalender. Doe je mee?

Download de pdf en print ‘m uit. De vrolijke cijfers hebben we met mooie knijpertjes aan een simpel kraftzakje gehangen. Het kraftzakje vul je natuurlijk met een piepklein cadeautje. Zakjes thee bijvoorbeeld. Of mooie kersthangers voor in de boom. Lekkere kerstkransjes vinden ook altijd gretig aftrek en deze snoezige, kleine kerstkaartjes zijn natuurlijk ook een prima presentje.

Hang de zakjes met hun cijfers aan een showrek en je hebt superleuke decoratie voor in huis. Met een paar takjes eucalyptus maakten wij het helemaal af. Ruikt nog lekker ook!

Wij hebben de printable gewoon op wit papier geprint. Maar kies je een mooi gekleurd papier, heb je natuurlijk gelijk een andere uitstraling. Wat jij wil!
Heb je geen inspiratie voor 25 cadeautjes, hang deze diy adventkalender dan op in onze kurken kerstboom. Ook hier gebruikten we knijpertjes voor. Als je deze met een speldje vastzet in het kurk, geeft dat net dat beetje extra. Schrijf op de achterkant van elk cijfer een mooie wens of een leuke herinnering van het afgelopen jaar. Vervang elke dag een cijfer voor een mooie kersthanger en je hebt met kerst een volledig opgetuigde kerstboom van kurk!

Wil je ook aan de slag?

Download hier onze gratis adventkalender!

Helemaal gratis? Jazeker! Maar we zouden het wel superleuk vinden als je ons ‘betaalt’ met een leuke foto van jouw creatie op Facebook, Instagram, Pinterest of Twitter. Tag je ons even?

Ook zo’n showrek hebben? Shop ‘m hier!
De knijpertjes verkopen we ook, evenals die leuke kerstkaartjes. 
Verliefd geworden op de zelfklevende kerstboom van kurk? Snappen wij helemaal! Haal hier je instant crushin huis!

Foto’s:

1. Download onze free printable en print ‘m uit. Wij doen dat op gewoon wit papier, maar het kan natuurlijk in elke gewenste kleur! (Foto: Wonen voor jou) 

2. Marlies vult de zakjes. Voor elke dag een minicadeautje! (Foto: Wonen voor jou) 

3, 4. De printable, die we in stukjes hebben geknipt, hangen we met de kraftzakjes aan het showrek. De takjes eucalyptus maken het af. (Foto’s: Wonen voor jou) 

5. De adventkalender staat ook heel leuk aan onze kerstboom van kurk. (Foto: Wonen voor jou)